Jobbiga uppsatser tar tid! Massor av tid!

Jag har räknat ut att jag har gjort följande fyra saker på grund av denna 14 sidiga uppsats om Thomas Jefferson som ska in inatt klockan 23.59:

1. Spenderat sammanlagt ungefär 2 dygn av min fritid på att skriva

2. 110 kronor på lösgodis

3. Ljugit för två busschaffisar då jag sa att jag visst borde ha en resa kvar på skolkortet (sanningen var att jag åkt hem och tillbaks till skolan tidigare under dagen för att hämta mitt USB-minne med uppsatsen på som jag glömt på morgonen)

4. Legat sömnlös en natt och nojat mig över ett eventuellt IG

Men nu är den typ klar! Jag ska bara läsa igenom den 20 gånger till av rädsla för en massa knäppa saker...

                                                             Detta gör mig glad mitt i nojet:


Isle of wight. Jag längtar, gud vad jag längtar!


Horrible song on my brain

It's on my brain and I don't want it there!

Den är Christinas favvosång och den har satt sig på min hjärna..... Försöker dränka den i Daniel Powter men det går inget vidare....

Dagen har bestått av uppsats, uppsats och ännu mera uppsats. Nu ska jag äntligen gå och äta middag. Köttbullar med nudlar och ketchup. MUMS! Vilken festmåltid!


Tre griniga tjejer på vift...

Både Christina, Anna och jag gick runt som zombies i skolan idag, helt slut. Första gången allihopa var trötta och halvgriniga samma dag.

Sommaren är i alla fall inte långt bort nu. Hoppas jag i alla fall. För det vore lite för konstigt om det kom mera snö nu. Nej, det ska det inte göra! Nu tänker jag gå ner i källaren och hänga undan vinterjackan, ta fram vårjackan. Eller...kanske lite för tidigt...höstjackan får duga tills vidare. Man vill ju inte bli sjuk lagom till påsklovet!


Jag bakade en paj...


Skrattar bäst som skrattar sist...

Jaa...eller...jag skrattar i alla fall först...

David Hellenius är bara bäst. Han är alltid så rolig. Jag fattar inte hur han kan komma på alla fyndiga kommentarer bara så där. Men det här är det bästa på länge. I alla fall sedan han spelade prins carl philip som lekte i bollbavet på IKEA i Hey baburiba...


Hugo på bushumör

Igår kväll när jag satt och tittade på finalen av let's dance ser jag i ögonvrån att Hugo trippar ut ur mitt rum med något i munnen. Då hade han tagit damsugarborsten. Sedan gick han med den till sin korg.

Fem minuter senare trippar han ut ur mitt rum igen. Den här gången med min prydnadskudde släpandes efter sig. Den var väldigt tung för honom att bära så han stannade och vilade på vägen till korgen. Men var så klart på sin vakt ifall att jag skulle komma och ta kudden ifrån honom, eftersom han faktiskt inte fick ha den.

Sen kom han fram till korgen men då var kudden inte spännande längre så då lämnade han den där och gick iväg för att hitta på nya bus. När jag sedan i pausen på let's dance kommer på att det har blivit väldigt tyst och undrar vad han har för sig, så går jag in i mitt rum för att titta efter. Då har han tagit sig upp i min säng och somnat så gott där mitt bland alla kläder. 

Nu kommer han in i mitt rum igen, på väg mot nya äventyr. På min säng ligger Frasse, min "maskot", precis på väg att ramla ner från sängen. Hugo ser sin chans, springer mot sängen, tar Frasse och rusar till korgen för att undersöka den nya, spännande grejen han fått tag på.

        
Han är så jobbig och han tar så mycket tid, men han gör mig så glad.


Man måste ju äta våfflor på våffeldagen!

Det är inte varje dag man äter våfflor i ett grupprum...! MUMS!



Taget med webbkameran på datorn... :P


Trööööööött!

Jag har kommit på att hur mycket man än sover så blir man ändå inte pigg. Igår kväll var jag så himla trött att jag satt och nickade till hela tiden vid middagen. Så jag gick och la mig på en gång efter, klockan åtta.

Tre timmar tidigare än när jag annars hade kommit i säng. Och jag sov till klockan sju. Det är elva timmar. Men när jag vaknade imorse var jag ändå dödstrött och snoozade tre miljoner gånger innan jag lyckades komma upp ur den varma sängen.

Det kan ju å andra sidan bero på att det är en vecka kvar till april och fortfarande december-vinter i vårt avlånga land. Jag längtar till våren. Och Isle of Wight. Och sommaren. Och båten. Och att få bada. Och sola. Och ALLT utom det här.

Men nu ska vi, nu ska vi, nu ska vi vara glada!!! Jag tror att det här kan hjälpa till lite på traven!


Ett gott skratt eller två

Ett lätt sätt att få sig ett gott skratt (eller två) är att gå in på felsms.com. Där finns en hel del att skratta åt!




Hugo har en kompis!

Idag när jag stod och stekte våfflor till lunch så ringde Anna-Karin, som gick i min klass i nian, och undrade om Hugo och hennes hund Viggo skulle träffas. Vi tänkte låta dem mötas på neutral plats, utomhus men det blev inte riktigt så på grund av en seg Anna-Karin och en blöt och kall Hugo.

Så de träffades inne hos Anna-Karin istället. Det var.........minst sagt livat. Som vanligt i mitt liv så hade jag bara mobilkameran att fota med så jag försökte inte ens. Kvalitén hade i alla fall inte blivit något att se, så som de där två for runt.

Viggo tyckte att Hugo var jätteintressant så han nosade på Hugo från topp till tå och följde varje steg han tog. Så Hugo tyckte att han fick lite för mycket uppmärksamhet och brydde sig knappt om Viggo alls. Men han hade jättemycket energi och for omkring och då skulle Viggo dessutom följa efter, vilket Hugo inte gillade... Men när de lugnat sig var de så söta tillsammans.

Haha, dagens skratt! :



Jag förundras över hur mycket jag har hunnit idag. Uppsatsen är nu åtta sidor...


Valpar växer i raketfart!

Jag träffade dem senast i måndags, det var fem dagar sen och de har vuxit från det här:

                           

                    Till det här:

                 

Och jag förstår inte! Det är HELT SJUKT!

Btw, jag har skrivit 3,5 sidor på uppsatsen! Jag e stolt!

En så'n där helg man inte vill ha

Den här helgen kommer att bli en så´n där helg som man skulle göra allt i världen för att få slippa, men som är så nödvändig ibland. Närmare bestämt en plugghelg. Jag har en tio sidor lång uppsats att skriva och jag har märkt att den har en tendens att aldrig bli mer än en eller ibland två rader mer klar för varje gång jag sätter mig med den. Så nu ska jag ta mig i kragen och komma halvvägs. Minst. Det är mitt mål. Fem till sju sidor. Jag har typ två eller tre.

Det kommer att bli världens tråkigaste helg. En så'n där då man hellre vill sova hela dagen trots att vårsolen lyser in genom fönstret. Men jag ska varva uppsatsskrivandet med godis, virkning, Hugo-promenader, internet och födelsedagskalas hos min kusin som blir tonåring.

Det blir nog bra....... Tror jag......kanske.......

            


Återfunnet halsband

När jag konfirmerades för två år sedan fick jag ett halsband av Efva Attling från min mormor och morfar som jag la i en liten ask och stoppade i en låda. Sedan glömde jag bort vart jag lagt det och när jag kom på detta blev jag jätteledsen eftersom jag tyckte väldigt mycket om det och det måste ha varit väldigt dyrt. Men här om dagen hittade jag halsbandet när jag städade. Så nu kan lyckliga jag gå vidare i livet! :P


Sveriges melodifestival-stoltheter

Hade den gamla vanliga pluggtorsdagen med Anna i eftermiddags. Fast det blev inte så mycket plugg. Mer utformning av våran spotify spellista. Och flummdans till manboy och andra låtar. Mer om flummdansen på Annas blogg, galenponnyunge.blogg.se.

Jag hittade i alla fall Bröderna Herreys orginalnummer med "Diggiloo diggiley" från melodifestivalen 1984. Fast det finns inte på spotify! Hur kan "diggiloo diggiley" INTE finnas på spotify? Den är ju en av Sveriges melodifestival-stoltheter! Och det är såå värt att se! Om jag hade levt och varit typ lika gammal som dem år 1984, så hade nog de varit min "våta dröm" istället för Manboy som Anna tror. (Se hennes blogg.)


Och en annan av Sveriges STORA stoltheter vad gäller melodifestivalen, enligt mig är "Dolche vita".Sedan den var på melodifestivalen 2004 har jag alltid gillat den. Den skulle *host* inte alls ha skämt ut oss om den gått vidare till eurovision! :O Fast jag gillar den ändå! MYCKET! 


Jag är kändis i ingenstans!

Som ni kanske vet så går jag en samlinje med inriktning journalistik. Och för några veckor sen fick vi en uppgift att ringa till en folkhögskola eller ett universitet och göra in intervju om deras skrivarutbildning. Jag intervjuade programrektorn för journalistutbildningen på Llungskile folkhögskola.

Och vi bestämde att jag skulle länka till deras hemsida och de till min artikel. Men jag trodde aldrig att de skulle följa sin del av avtalet så jag blev jätteglad när jag fick ett mail med en länk till sidan där de faktiskt hade länkat till artikeln. Det är inte alla som blir kända i ljungskile heller! *eeh, host* Vart ligger ljungskile? Efter lite efterforskningar på eniro fick jag veta att det ligger en timme från Göteborg. Så nu är jag kändis mitt i ingenstans! :O

                                                  

                                                                                 =

                                                    


Vad jag går och trånar efter

I går var jag på stan in några timmar för att det kändes onödigt att åka hem innan jag skulle bort. Så jag gick och letade efter saker jag vill ha. Och jag hittade följande:
                                        
           1. Blommig tygväska 149:- Lindex      2. Jeansshorts 199:- HM                    3. 299:- Cubus
               Precis min svaghet: blommigt!            


1.
Den här ska jag ha när Filippa och jag åker till England!
2. Jag har faktiskt aldrig ägt ett par jeansshorts, bara avklippta jeans. Men om man klipper av ett par jeans, så är det oftast för att man växt ur dem, och då passar de ju oftast inte som shorts heller...
3. Och jag lovar, jeanstightsen sitter precis lika bra på som på bilden! :O


Jag + Thomas Jefferson = tvillingar!!

Headern är tillbaks och jag lyckades alldeles själv ta bort det där "tessflower" som stod högst uppe i vänstra hörnet ett tag. Jag e stolt! Om jag bara klarar mig igenom veckorna fram till påsklovet också då vi ska lämna in en 10 sidor lång uppsats om en historisk person, så kommer livet att arta sig riktigt fint. När snön försvinner och våren kommer så blir det ännu bättre!

Idag trotsade jag faktiskt vintern genom att sätta på mig tunna blommiga stumpbyxor och sommar converse! Det var kallt men de där blommiga strumpbyxorna höll mig riktigt glad hela dagen. Jag blev knappt ens arg när Anna snodde och åt upp min lunch! :O

Min historiska person som uppsatsen handlar om är Thomas Jefferson (USA:s tredje president). Och onsdagen innan påsklovet ska vi klä ut oss till och vara som personen till sättet. Så jag kommer att vara en snofsig amerikansk man som tror att han kan styra hela världen. Visst är vi himla lika, jag och Jefferson? :O :P

 +
= tvillingar! :O


Mobilkamera = extermt dålig bildkvalité

My header magically disappeared...!! :S All den nya designen som jag och anna gjorde igår bara försvann! :@!

I alla fall, idag var jag som sagt hemma hos Vilda och Molle och deras ägare Anna-Lena. Jag hade tänkt mig att jag skulle ta fina bilder på dem men tji fick jag för den enda kameran som funkade förutom min systers systemkamera var min mobil. Och systemkameran fick jag ju så klart inte låna för den skyddar hon med sitt liv. Så kvalitén på bilderna blev hemsk..... Men de har växt jättemycket sedan jag träffade de senast, det är ju samma katter i förra inlägget. Fast kvalitén på de bilderna är ju betydligt bättre! Jag ska spara till en systemkamera, och så ska jag ta med mig den överallt!


Han syns ju knappt när han är så svart....!


Vilda. Världens mest sociala katt.


Var e kameran när man behöver den som mest?

Nu drar jag iväg för att hälsa på de här små sötnosarna Vilda och Molle och deras ägare. Jag ska bara hem först för att förhoppningsvis hitta en fungerande kamera, eller köpa en ny på stan... :S

Var sjutton e kameran när man verkligen behöver den?

Vilda är den randiga och Molle den svarta.


En fin dag med fina kompisar och sex livliga valpar

Var hos Anna idag med Christina och Filippa. Här kommer lite bilder från valparnas upptäcksfärd i snön! Det var väldigt livligt med sex små valpar som sprang åt alla håll, tur att vi var fyra stycken som passade dem!

           

(Klick!)

   


Haha, valpen tyckte att jag hade en snorig näsa! :O


I LOVE my new header!

Vad tycker ni om min nya header? I LOVE IT!! Det är Anna (bild där nere) som gjort den <3<3 Hon är inte bara en bra kompis när jag sms:ar hysteriskt gråtfärdig på morgonen påväg till skolan för att jag missat tre bussar och tror att spanskaprovet och hela dan kommer bli skit, hon är asbra på att fota och göra headers också! <3

Valpen hon håller i famnen på bilden är en av sex valpar som hennes taxar Pejla och Phogg är föräldrar till. Och en av de fem valparna som inte ska stanna kvar hos Anna har inget nytt hem att åka till nästa vecka när de är åtta veckor och ska få sina nya ägare :(. Så är du sugen på en liten taxvalp?

Kontakta Anna genom att kommentera på hennes blogg galenponnyunge.blogg.se och se vad hon kan göra åt saken!



Fuck off, snön!

I want summer and sun.
I want to put on a dress and go out and feel she sun warming my skin.
I want to feel my hair flutter when I rushes forward on the road on my red scooter.
I don't want to freeze. I want to sweat.
I want to jump into the ocean from that big rock high up in the sky out in the archipelago.
I want to swim in the ocean.
I want light and fun and sun and warmth.
I want to lay on a cliff and feel the water wash over my feet, reading a good book.
The whole world will become a ocean when all this snow starts to melt.
I will get enough of swimming by that.
But the water will be cold and there won't be any sun strong enough to make it warm.
What if we will all freeze to death or drown in that ocean?


Det var kul med snö , men nu får den gärna försvinna tills nästa år när vi vill ha den igen...


Inte det här året också!!

Jag läste i min solotidning att harembyxerna blir mode den här våren också... Alltså, jag fattar inte! De är ju det fulaste man någonsin kan sätta på sig! Gå med i gruppen "Vi som vägrar att bära harembyxor" på facebook! 

För jag hoppas verkligen att det inte bara är jag som inte gillar dessa......? I såna fall så har jag bara en fråga - vad har folk för smak egentligen??


Även hundar gillar garnnystan


Den här synen + en Hugo som skamset lommade iväg för att försöka slippa ifrån en utskällning möttes jag av igår när jag kom in i mitt rum. 

Mitt fina garnnystan som jag köpte för att virka en halsduk, nu känner jag mig plötsligt inte lika inspirerad längre... Och när jag sedan satte mig bredvid Smulan som låg på sängen och tvättade sig, för att trassla upp garnnystanet, så brydde hon sig inte ett dugg. Hon tittade inte ens åt mig, hur mycket jag än försökte testa henne genom att vifta med garnet framför hennes ögon.

 Visst brukar det väl vara katter som gillar garnnystan, och inte hundar? :P Jaa, de är inte bara en katt och en hund mitt i mängden i alla fall, så mycket är säkert!


Top 6 i melodifestivalfinalen

Jag måste säga att det var en storslagen show igår på melodifestivalfinalen! Till och med pausunderhållningen var kul! :O Så jag tänkte att jag skulle lista de 6 bästa sakerna med finalen.


1a: Björn Gustavsson

Björn Gustavsson kom in och spelade under Salems nummer. Han såg ut som om han var hämtad från 1800-talet.


2a: Gardintofsen

Om ni tittar på Svenska hollywoodfruar så har ni säkert sätt alla såna här tofsar som Maria Montezami har i sitt hus. Tror hon räknade till 100 stycken. Jag fnissade åt det i säkert en kvart :P


3a: Pausunderhållningen

Tror aldrig de har haft så bra pausunderhållning i melodifestivalen... Det var så kul att se alla gamla bidrag!


4a: Anna Bergendal vann!

Om hon har någon chans i eurovision är ytterst tveksamt men hon förtjänade att vinna!!


5a: Erik Saades framträdande

Han har verkligen inte världens bästa låt men själva framträdandet var jättebra!


6a: Jessica hade bytt klänning! :O

Ja, det var en himla tur det för den förra var ju hemsk! Såg ut som precis en morgonrock! :O


To get eight again

Var på middag igår hos pappas kompis familj. De har en jättesöt "liten" dotter som är åtta år. Jag satt med henne i hennes rum och byggde pussel och sjöng med i schlagerlåtar :P Det var en jätteläskig känsla för det kändes som att jag var liten igen.... Haha :P Tur att jag inte e det!



Det här var när vi firade midsommar med dem för två år sedan. Är det bara jag som tycker att jag ser jätteliten ut? :O


Smulan + Hugo = Kompisar.....?

.....jaa...inte riktigt än kanske men snart! Det går frammåt! Som ni kanske vet så har vi en tolvårig katt som är väldigt egen av sig. Och för ungefär tre månader sen skaffade vi hund. En väldigt tuff hund. Som väldigt gärna vill ha en lekkompis. Detta har tidigare inte funkat så bra. Hugo har hoppat runt och som en galning vilket provocerat Smulan skitmycket så att hon har fräst som om det vore livet. Men en dag var det som att Smulan bestämde sig för att "nu ska jag faan visa hundskrället vem bossen är". Så nu har hon börjat ignorera i honom mer och mer vilket får honom att känna sig undergiven så att han inte vågar något annat än att sitta still.



Jag lyckades ju till och med få en bild på dem! Den är inte ens ihopklippt! :O Fast efter ett tag blev Smulan arg och började fräsa igen.....


It's finally finish!

Nu har jag gjort mina individuella val som skulle vara inne idag och jag e jättenöjd, hoppas bara att jag får alla mina förstahandsval... :S

Den dumma bilden går inte att klistra in :( Men om någon är intresserad så har jag tagit:

Engelska C 100 p
Grafisk kommunikation 100 p
Etik- och livsfrågor 100 p

Sen ska jag ta Konstateljé 50 p och Psykologi B 50 p istället för spanska steg 4 100 p som jag ska ta bort :P


Don't trust the electronics, they'll dissappoint you

De senaste månaderna har jag noga spelat in serien sjunde himlen och tittat på varje avsnitt, bara för att få se ett enda endaste avsnitt. Det då Lucy föder barn i hissen i en galleria.

Så jag har knappat in att den ska spela in varje måndag till fredag mellan 11.50 och 12.45. Men det är bara det att den har blivit knäpp så den har spelat in i måndags och i onsdags, men inte i tisdags när det avsnittet jag väntat på att få se i ett halvår, visades.

Så nu har jag suttit i tre timmar och letat efter en sida på datorn som visar det. Helst gratis. Men det finns inte!! Min aggritionsnivå är uppe på max. Gånger hundra.

Don´t forget to look in the mirror

Idag bestämde jag mig för att plåga mig själv en hel dag genom att sätta på mig ett fint diadem som klämmer bakom öronen, vilket jag för övrigt ångrar. Det är nu alldeles ömt bakom mina öron.
                                                                    

När skoldagen var slut och jag och Anna satte oss i ett grupprum för att skriva uppsats tog jag därför av mig det klämmande diademet. Detta ledde dock till att jag fick backslick (jätte sexigt), vilket jag var fullkomligt omedveten om. När Anna tittade på mig fick hon sig ett gott skratt. Jag fattade ingenting......
                                                                              

Så, dagens lärdom: Om du tar av dig ett diadem som du haft på dig en hel dag - visa dig inte offentligt förrän du slängt ett öga på dig själv i spegeln, det kan leda till att skratt på din bekostnad.

Ps.
Fin frisyr, jättesexigt rödmosigt ansikte (Y)


No food för seven hours equals a veryvery angry Therese

Jag är jättetrött och jättejätteirriterad och jättejättejättehungrig. Klockan är tjugo över sju och jag har inte ätit något sen lunchen klockan tolv.


Bilden är från ett fotopjojekt som min syrra gjorde i skolan om de sju dödssynderna. Jag är vrede.


The spring isn't here but the sun is

Solen lyser och värmer och det märks hur mycket gladare alla blir. Folk pratar om solens ankomst på bussen och de vintersura minerna är som bortblåsta. Istället har de vårglada minerna ankommit. Det är underbart. Men jag hoppas på ännu gladare miner när snön försvinner. Och ännuännu gladare miner när sommaren börjar närma sig. Men den kommer med stormsteg! Jag kanske ska ta och plocka fram höstjackan igen? Bara för att trotsa vintern lixom. För nu får den tamejfan försvinna!


Ungefär så här ser det ut en bit ifrån mitt hus just nu.


Och såhär ser det ut vid svandammen. Änderna har agritioner på kylan och snön som
de tar ut på sina syskon. Precis som jag.


Att vara ledig när andra inte är det kan också vara dåligt...

I min skola har man aldrig något planerat på tisdagar på schemat eftersom lärarna ska kunna lägga in studiebesök och annat då så då brukar vi få en hemuppgift att jobba med istället. Så inofficiellt är vi då alltså lediga. Det dåliga med detta är att när vi väl har något inplanerat så blir man jätteirriterad eftersom man faktiskt hade planerat in något. Men vi har det ju egentligen helt underbart, även om det kan vara svårt att se det bra när det finns något dåligt...

Detta var något jag lärde mig idag. Jag hade nämligen planerat att åka hem till min kompis Anna imorgon och träffa henne och de sex valparna som hennes hundar fått. Men sedan så fick jag höra att vi ska se världens tråkigaste film och ha en föreläsning om något med Kenya istället.

Om det inte vore för att vår svenskalärare skrämde upp oss häromdagen med att 20 % frånvaro på en månad betyder indraget studiebidrag så skulle det inte vara några problem eftersom jag bara hade kunnat sjukanmäla mig. Men så är det när livet blir för soft och man plötsligt kommer tillbaka till verkligheten...


Jag och Anna brukar sitta i ett grupprum ibland efter skolan och jobba eftersom vi båda är lite mindre diciplinerade när vi jobbar hemma. Då brukar vi sätta upp den här skylten på dörren ... (Mer för att det är kul än för att vi inte vill bli störda... )


Making the summer come faster...?

Jag undrar om man kan åka med en helikopter över Uppsala och hälla varmvatten på hela staden så att snön försvinner....?


Jag vill susa fram på vägen...

Det finns många underbara saker man kan längta till på vintern, som man kan göra på sommaren. Hundratals. Tusentals. Men just nu vill jag inget hellre än att bara få susa fram på vägarna med håret fladdrande. Synd bara att man inte får åka moppe utan hjälm så att håret kan fladdra...


Summer, where are you?

Sommaren verkar inte riktigt ha några planer på att infinna sig och inte heller vintern på att utfinna sig :S Åkte förbi reningsverket i Uppsala idag och såg den enorma snöhögen som ligger där, där reggey festivalen brukar vara :P Stora lastbilar med snö brukar tydligen åka dit och lasta av snön. Det kommer vara värsta sankmarken där när festivalen ska vara och det värsta är att det är precis där tälten brukar vara..... Nej, om jag nu mot förmodan ska på raggey festivalen i år så ska jag noga se till vart jag sätter upp mitt tält!

Bjuder på lite sommarbilder i väntan på att kunna ta årets...






New blog AGAIN...

Efter mycket om och men har jag äntligen hittat ett bloggnamn som e helt ok. tessflower.blogg.se Det e inte jättebra men det funkar. Åter igen kommer det att bli snyggt när någon har hjälpt mig att fixa. Någon som erbjuder sig? :P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0