Inköpsambitioner

Nu när jag och Hugo ska gå slalomkurs så måste vi självklart investera i slalompinnar att träna med. Rusta har kommit ut med jättebra och agilityredskap till billiga priser som man kan läsa om här. Helt perfekt!

  

Sen vore det kul också att köpa ytterligare en tunnel, men en sån som bara har ståltråd i halva:




Vi har redan ett hinder och en tunnel:

 


Det vore också otroligt kul att köpa hela serien med den dubbelt så långa tunneln och hindret utan ring så att vi kan bygga hela banor, men vi får se hur långt vi hinner innan Rusta slutar sälja grejerna...

  


Fast man kan nog bygga en helt okej bana med bara fyra grejer också :P och tunneln går jättebra att använda som hinder också om man vill :) Eftersom syrran har tagit körkort så har hon lovat att köra mig till rusta ifall jag går med henne på Gränby ett tag. Dock blir det nog bara slalompinnarna idag. Resten får vänta.

*snyft*




Hon som var så sjukt braaaaaaaaaa!!!! :''(


Agilitychampions, here we come!



Nu är det bestämt, fixat, bokat och klart! Hugo och jag har kommit med på Slalomkursen som jag skrev om HÄR. Anna kom också med, så nu kan vi stäna våra hundar tillsammans.



Det ska bli jättekul och jag bara längtar efter att få gå upp klockan 7 tre lördagar och åka till Bälinge för att kå kurs. Haha nej jag skojja bara :D Men lite jobbigt blir det också, fast mest kul så klart!

Hugo och jag testade faktiskt lite slalom i helgen! Jag började med att ställa upp pappas sågbockar på gräsmattan för att Hugo skulle kunna gå slalom mellan benen på dem. Där gick jag händelserna lite i förväg, för han fattade inte alls, haha big surprise!

Så då fick han gå slalom mellan mina ben istället och följa efter en köttbulle. När vi hade gjort så runt runt runt på gräsmattan i typ en kvart så började jag hjälpa till lite mindre eftersom jag trodde att han hade fattat vinken. Det är ju lixom inte så svårt. Men då stannade han bara och tittade oförstående på mig. Så nu står jag lite handfallen i frågan och vet inte alls hur jag ska gå vidare. Så det ska bli jättekul att få hjälp med träningen!

Händer inget, händer inget, HÄNDER ALLT!

Ungefär så ser mitt liv ut. Just nu händer allt.

Jag är oftast inte upptagen alls. Jag har tid att läsa, sova ordentligt, plugga (fast jag är dålig på att göra det) och så vidare. Men så helt plötsligt så säger det bara PANG och så är jag helt dränkt i grejer. På lördag morgon åker jag till Göteborg med för att träffa alla kompisar från språkresan i somras. Imorse vaknade jag dessutom med feber. INTE KUL ASSÅ!


Det här är allt jag måste hinna göra innan lördag:

*
Plugga religion
* Skriva en A4 om "den muslimska faran" i Människan socialt och kulturellt
* Måla tre bilder till en bilduppgift
* Fixa present + redigera kort i PS till kusin vitamin som ska ha 11-års fest på söndag (vilken jag missar)
* ...för då sitter jag på tåget från Göteborg. Måste hinna packa!
* Fixa outfit som passar på temat "Heaven & hell" till återträffen i gbg
* Städa rummet
* Bli frisk!!

Så nu sitter jag vid datorn med feber och migrän och försöker skriva den där texten. Sedan ska jag plugga ännu mera och sen ska jag måla, sedan redigera bilden och sedan försöka hinna/orka titta på Criminal minds. Och sen sova, för imorgon ska jag förhoppningsvis gå till skolan. Ciao people!

När man egentligen borde plugga...

Under en håltimme idag så satt Filippa, Christina, Anna och jag och tittade på roliga kattfilmer på you tube. Allting är så otroligt kul när man egentligen måste göra något mycket viktigare...
















Och sedan så hittade jag det här klippet som stämmer otroligt bra överens med hur min katt beter sig när jag för en gångs skull låter henne sova i min säng. Klicka här!

Ett år och nu mera klok som en bok

Eh... kanske inte...

Idag är den stora dagen då Hugo fyller ett år. Han har blivit så firad så. Jag gick på stan i regnet för hans skull och köpte grisöron och god mat till honom. Så nu är han mätt och nöjd och ligger och tuggar på sitt grisöra.

Jag minns när vi hämtade honom. Gud så liten han var!!!!!!! Jag kommer ihåg precis o början när han var så himla liten och det var så kallt ute. Han hatade att gå ut som pesten. Nu är det det bästa som finns! Egentligen tror jag att det är bäst att skaffa hund på sommaren så att det inte är så kallt på promenaderna den första tiden. Men då hade vi ju inte haft Hugo!

Här kommer lite bilder från hans första år:



Hugo med alla sina syskon inför försäljningen. Början på november 2009.


Precis hemkommen till oss. Första leksaken. 20 december 2009.


Sötisen i min famn. 20 december 2009.


7 februari 2010.


Första bliden på Smulan och Hugo tsm. 14 mars 2010.


Nu kan man se lite muskler också! 8 april 2010.


Varför hoppa hindret när man kan springa bredvid lixom? 8 april 2010.


Med hundkompisarna. 26 april 2010.


I trädgården. 16 juni 2010.



Båtvana har han fått också. 10 juli 2010.


Baaaaaaaadaaaaaaa!! 21 juli 2010.


21 juli 2010.


Det roligaste Hugo vet: Att hoppa hinder. 2 oktober 2010.


Hugo och taxen Phu. 4 oktober 2010.

Nästa firande blir den 20 december då det var ett år sedan Hugo kom hem till oss. Det blev måååååååååånga bilder, men det går ju inte att välja bort någon heller!

Grattis älsklingen på ettårs dagen! ♥


Examinerad Hund!

Nu har jag stått ute i kylan i en och en halv timme medan Hugo och fyra andra hundar har gjort ett examinationsprov för grundkursen i lydnad som de gått. Hugo var lite ofokuserad så det gick så där.

Linförigheten: gick inte alls bra, det var med som att gå promenad med en hund som behövde kissa men som inte fick...

Inkallning:
Han var jätteduktig, kom direkt och satte sig precis rakt vid vänster ben.

Apportering: Han gick med apportpinnen i munnen tio meter, precis som han skulle, men han ville inte släppa den på slutet, men tillslut så gick det. Varför ska man först ta pinnen och sen lämna den på en gång?, tyckte Hugo.

Här tyckte Hugo att han förtjänade en liten paus, så han tog sig en liten tripp på planen si så där en tre varv...

Stanna kvar: Gick bra, nu hade han ju inget spring i benen längre!

Platsläggande: Förutom att han inte riktigt ville ligga eftersom det är så kallt i gräset så gick det bra. Som tur var tyckte domaren att det var okey att halvligga...

Visitation: Hugo: Oj, vad kul! Nu kommer gubben och ska hälsa bå mig! *Hoppar upp och ner och slickar domaren i ansiktet* Men det viktiga här är tydligen att hunden inte ryggar, vilket Hugo absolut inte gjorde.

Helhetsintryck och samarbete: Jaa, vad ska man säga? Egentligen var det nog ett G- eller så...

Som tur är så är de väldigt snälla när det är grundkurs. I de högre kurserna blir de strängare och strängare. Hunden får ha underkänt på två av ovanstående sju och Hugo hade nog egentligen underkänt på åtminstone linförigheten...




Gissa vad som händer
hg
imorgon? Hugo
hg
fyller ETT ÅR!!!!!!!!!

Vilka människor det finns

Jag satt och tittade på ett program av Djurpolisen i Houston som handlade om hundfäktning imorse medan jag åt frukost och jag måste bara uttrycka min ilska lite...

Hundfäktning är illegalt i stora delar av världen men det är rätt så vanligt i USA. Det är hundar som föds till att bli hundfäktare och de triggas till att vara agressiva ända från födseln.

Man stänger in två hundar på en liten plan med ett lågt trästaket och triggar hundarna att slåss tills den ena eller båda dör. Det finns folk i USA som driver hela verksamheter där de föder upp hundar till detta. Åskådarna slår vad med varandra om pengar om vilken hund som dör först.



I filmen nedan kommer djurpoliser till en gård där det pågår en verksamhet med illegal hundfäktning. Som man kan se så är alla hundar fastkedjade med stora tunga kedjor. Detta är för att deras nackar ska bli starkare så att de inte dör lika lätt ifall den andra hunden får ett stadigt tag runt nacken under fäktningen. För då blir det ju mer underhållning för åskådarna, vilket är vad handlarna vill.

Lägg märke till ärren, man ser dem väldigt tydligt på hunden på 1,34 minuter och att hunden på 1,42 minuter har förlorat ett ben. Klicka HÄR för att se hur det blir när folk är så här jävliga mot djur.



Det är äckligt vad folk gör för pengar altså!


Nostalgi och söta bilder

Mamma och pappa är i Italien och har det förmodligen helt underbart och syrran har just fått körkort. Hugo och jag är hemma och målar, leker och myser. Just nu sitter jag och blir nostalgisk när jag letar efter bilder att måla av till bilduppgiften. Här kommer några stycken som jag hittat på internet.


Hur söt får man bli?
Funderar på att måla av bara flickan på bilden. Det känns som att mina ritfärdigheter kanske skulle klara av det...
Tagen
HÄRIFRÅN.


SÅ otroligt sött!
Tagen
HÄRIFRÅN.


Tagen HÄRIFRÅN.

Så söta de är! Jag tror jag vill ha barn...

Hugo & Phu for the first time

Nu kommer äntligen bilderna och klippen från när Phu, Anna och Filippa kom hem och träffade mig och Hugo förra helgen. Det är Anna som både filmat och fotat. Som jag skrivit i detta inlägg så kommer de förhoppningsvis att träffas rätt regelbundet i framtiden, eftersom Anna och jag har sökt en slalomkurs tillsammans med våra hundar.

I alla fall, först såg det ut så här:



Och så här:


Och slutligen så här:


Men sedan lugnade de ner sig och lade sig tillsammans på en filt och var så söta!







Bilderna och klippen är fotade och filmade av Anna

Något uppiggande som Christina visade nyss...


Slalommästare nästa!

Idag under religionslektionen började en hyperivrig Anna helt plötsligt att peta på mig och visa upp sin dator där jag kunde se nedanstående text. Det första jag läste var "SLALOM" med stora bokstäver, på DENNA hemsida. Det första jag tänkte var "meh! hallå, nu har hon ju blivit knäpp på riktigt! Anna hatar ju allt vad slalom heter!".



Men efter lektionen fick jag veta att det ju så klart var slalom för hund hon menade, inte slalom med skidor och pjäxor ner för en brant backe. Efter lite eftertanke visste jag att det absolut inte kommer att bli det lättaste att lära Hugo att springa kors och tvärs mellan 1000 pinnar tills han blir alldeles yr i huvudet, och att denna kurs därför inte alls skulle vara någon dum idé. Så nu är jag alltså anmäld!



Jag och Anna planerar alltså att gå tillsammans på detta med våra hundar Hugo och Phu. Och om vi kommer med (det finns bara åtta platser) så kommer vi förhoppningsvis att bli så här duktiga, precis som tränaren för kursen och en av hennes egna hundar:


Desperate housewives is back!

And I can't wait until tomorrow night! Se trailern by the way, den är awesome!


Hugos nya kompis

Idag har Hugo och jag haft storfrämmande, Filippa, Anna och Phu var här. Hugo och Phu lekte på gräsmattan i säkert två timmar, de sprang runt runt runt, in i agilitytunneln och ut och runt runt runt igen. Det blev till och med en fartgrop i gräsmattan i en snäv kurva vid syrenhäcken.

Hugo är lite högre än Phu men Phu har större huvud, är kraftigare och längre så han blev ledaren ganska snart. Dessutom är han kaxig, Hugo är rätt mesig när det väl kommer till kritan.

Efter mycket lek och morrningar på gräsmattan gick vi in och började lösa korsord på golvet i mitt rum. Efter en stund börjar vi fundera var hundarna tagit vägen och hittar dem liggandes tillsammans under stolen i hallen. Så söta! Sedan lade jag fram en filt på golvet i mitt rum som de genast gick och la sig på så att vi kunde ta en massa fina bilder på dem.

Både bilder och filmer kommer imorgon när jag har fått dem av Anna. Tills dess bjuder jag på lite söta bilder på Hugo från i somras. :)


Solandes på däck.


Åh! Jag vill också åka motorbåt!


Att balansera på pucken var jättekul, då kan man ju ligga vattnet utan att bli blöt! Jättesmart, ju!



Hugo älskar att bada men vill inte doppa huvudet...


Mysandes i kvällssolen.

Hoppning med Hugo









Hugo tycker att det är så jättekul att hoppa hinder att han hoppar om och om igen utan att man behöver säga åt honom. Så när man lägger honom ner har han väldigt svårt att ligga kvar tills man säger "Hugo, hopp!" för han vill göra det på en gång. Därav alla oskarpa bilder. Detta är något vi försöker träna bort, men glädjen i att träna är ju trots allt det viktigaste, och den finns så mycket att det räcker och blir över!

Solsidan är bäst!

Den absolut bästa komediserien som någonsin gjorts i Sverige är utan tvekan Solsidan, enligt mig och många andra som röstade fram serien till Bästa humorserie 2010 på Kristallengalan. Ingen annan serie kommer ens i närheten, och tv4 har verkligen försökt! De har jämfört både Modern family och Välkommen åter med Solsidan och sagt att dessa är minst lika roliga, men icke! Här kommer lite smakprov på dessa tre så säg vad ni tycker!


Välkommen åter avsnitt 1 del 1 av 2

 
Välkommen åter avsnitt 1 del 2 av 2


Modern family trailern hade "bädda in" inaktiverat men klicka HÄR för att se den eller HÄR och sedan på ett av klippen för att få tips om vart man kan se hela avsnitt.


Solsidan avsnitt 1 del 1 av 3


Solsidan avsnitt 1 del 2 av 3


Solsidan avsnitt 1 del 3 av 3

Ny idol-favvo

I väntan på nya you tube-klipp om idol + helt andra saker så kommer här en annan helt nyfunnen idolfavorit, Daniel Norberg. Han och min andra favvo Alice Hagenbrant skulle göra en helt underbar duett tillsammans.

Jag har inget ljud på min dator viket är väldigt deprimerande, så jag kan inte lyssna på alla de klipp som Daniel själv lagt ut på youtube i namnet "norbergnorberg". Men här kommer hans första audition. Nu ska jag gå och se hur det går i idol innan jag tänkte blogga lite till.


RSS 2.0