2 nyklippta chicks!

Anna och jag var och klippte oss tillsammans idag. Medan vi satt och mös hos frissan så var Christina och Filippa på livets ord och intervjuade en lärare till vårt religionsprojekt. Haha! Här kommer lite bilder på oss i våra söta frisyrer!




Anna ville inte vara med på bild i den här dåliga kameran...

Längtar...

På tal om slalom med skidor och stavar så ska jag och tjejerna ÅKA TILL ÅRE i februari!!! Då blire massa massa skidor! Det var jättelänge sen jag åkte skidor i flera dagar i rad så detta ska bli underbart! Och så ska jag köpa kamera! Och så ska jag (kanske) åka till Skottland i vår! 

Och snart är det jul!!!



Hugo + stor läskig boll

Idag var jag och Hugo på slalomkurs i Bälinge ridhus!

Vi övade alltså inte på slalom med skidor och stavar ;) Nej, utan det var slalom för hund! Tränaren Anna Müller filmade övningarna så här kommer mina filmer. Om man bortser från den stora läskiga svarta bollen (jag) så tycker jag att man kan se framsteg! Tumme upp på det!







Mellandagsrean!

Sitter och tittar på gamla bilder och blir så himla fotosugen! Kommer vara världens lyckligaste när jag har köpt min system digitalkamera! När mina 3000 trillar in på konton så e det all set för då får jag låna resten av mamma och pappa. Längtar!




Agilityträning: Dubbelkommandon

Hugo och jag var ute i nysnön på tomten idag och övade agility. Vi tränade på dubbelkommandon med hindret och tunneln. Detta går ut på att jag sätter Hugo framför hindret (eller framför tunneln) och ställer mig på andra sidan om tunneln så att vi har hindret och tunneln mellan oss, som på bilden nedan.



Eftersom jag brukar säga "hopp" när jag vill att han ska hoppa över ett hinder och "in" när jag vill att han ska springa genom tunneln så säger jag "Hugo hopp, Hugo in!" och då ska Hugo Hoppa över hindret, springa genom tunneln och fram till mig då han får massor med röstberöm och en godis.

Det var första gången vi övade detta och det gick jättebra!

I början förstod han inte riktigt och gjorde bara den ena grejen, satt inte kvar utan följde efter mig, eller lät bli att vänta på kommando utan sprang ändå eftersom han tyckte att det var så himla kul att han inte kunde vänta. 

Om han inte satt kvar så sa jag bara "sitt" igen och gick iväg en gång till. Om han sprang före kommando eller bara gjorde den ena grejen så gick jag bara lungt och tyst tillbaka till utgångspunkt och började om.

Men efter bara några få gånger så satt det som en smäck!

Det är jätteviktigt att inte använda några negativa ord som "nej" när man övar in något nytt för då tröttnar hunden snart eftersom han känner att han inte gör något rätt. Att lära in nya övningar och kommandon ska vara kul och inte förknippas med något negativt! 

Tyvärr har våran klicker kommit på villovägar så jag fick vara ännu mera noggrann med att berömma på en gång när Hugo gjorde något bra. Förhoppningsvis kommer klickern fram snart eller att vi köper en ny. Klickers är en fantastisk uppfinning, speciellt under inlärning!

Cutest ever

Måste bara visa ett kedjemail som jag har fått, bara för att det är något av det gulligaste jag någonsin sett...





29 dagar kvar

...TILL JULLOVET!!!

Det är en kort men kämpig tid kvar nu innan man får tre veckors lov.

Det är bara att kämpa, kämpa, kämpa!!!

Galen i CSI och Criminal Minds som jag är så köpte jag ett CSI datorspel för några veckor sedan och det slog mig först nu att jag äntligen kan spela det eftersom jag nu efter drygt ett år har fått ljud på min dator!

Har dock bestämt mig för att vänta med att ens installera det till jullovet så att jag inte ska spela det istället för att plugga. Men, det ligger där och väntar på mig.

Ännu en anledning att längta till jullovet alltså!!


Julmysmusik

Jag har skapat en spotify spellista med drygt 3000 random jullåtar som jag fick fram när jag sökte runt lite. Många är rätt dåliga, men då är det ju bara att ta bort dem! ;) 
Om du har spotify så kan du klicka här --> Jul i vårt hus! för att komma till den!


Jag i ett nötskal

På tal om julklappar så "råkade" jag beställa en grej på FotoFuji idag som kostade 60 kronor med 29 kronors porto som jag inte ens ville ha!! Ahahahahahah skrattade länge åt mig själv när jag väl hade lugnat ner mina arga känslor. Det är nämligen så att fotofuji inte säljer en produkt, utan en tjänst och den "tjänsten" börjar tillverkas några sekunder efter att beställningen kommit fram, så därför går den inte att ta bort. Detta fick jag veta då jag ringde två minuter innan kundtjänsten stängde och frågade. Så nu måste jag betala 90 kronor för något jag absolut inte vill ha...

Grejen var att jag skulle testa att göra en beställning, utan att beställa, om man säger så, för att se om mina föräldrar behöver vara involverade i betalningen (vilket inte vore så bra eftersom det bland annat är julklappar till dem jag vill beställa) eftersom jag är minderårig. Det kan jag för övrigt berätta att de inte behöver, ifall ni någon gång behöver veta det!

Det hade i alla fall varit okej om det vore en fin bild som jag kunde tänka mig att sätta upp på väggen. Men eftersom jag bara testade så valde jag bara en random bild och det blev då denna bild som togs på min syrras moppe innan den skulle säljas...


Uppdatering på alla fronter

...även några onödiga :D

Som ni kanske har förstått (eller om ni undrar) varför jag inte bloggar så mycket längre, så är det dels för att jag ser mig om efter andra bloggmöjligheter eftersom jag dels vill byta bloggnamn, men även för att jag inte kan fixa bloggdesignen själv på blogg.se då jag inte fattar ett dugg av alla knäppa koder och grejer som man behöver ha koll på för att kunna jobba med blogg.se. Så jag vill byta bloggnamn och förmodligen även bloggsida. Det är ju mycket roligare att blogga om man inte är beroende av andra för att kunna göra det! :D



Det är massor att göra i skolan just nu, och kommer så vara fram till jul, minst. Vet inte riktigt hur det ser ut efter. I fredags var det konsthistorieprov som våran snabbsnabba lärare hade rättat klart igår. Fick ett fel på ena delen och MVG på den andra. Är MEGASTOLT! Till imorgon ska vi skriva en uppsats om Buddhismen på 1-2 sidor samt vara redo att redovisa ett projekt om normer i Människan Socialt och kullturellt. Se Annas snyggsnygga bild av mig, Filippa och Anna själv nedan!



Vi ska dessutom ha prov i litteraturhistoria nästa fredag och skriva ett repotage samt en essä innan jul, mer mera!



Idag var klassen på nationalmuséet i Stockholm och gick en guidad tur och fick se några av tavlorna som vi hade prov på i fredags. Det blev också julshopping! Eller, iaf så gick vi i affärer. Jag handlade en present till mamsen på Lagerhaus eftersom hon fyller år på söndag. Det blev denna fina burk som jag ska baka kakor till och lägga i.



Min mamma har nämligen regeln att hon säger när det är stopp på onyttigheterna och vilka dagar det är okej att äta. Men nu kan hon ju inte säga något eftersom det till och med står på burken att det är ok! Gott, praktiskt och kul med andra ord!



Mitt i alltihopp försöker jag hinna med julklappar, egentid, sova samt träna Hugo. Jag och Hugo ska i alla fall gå på en endagskurs på Brukshundsklubben på torsdag tillsammans med Anna och Phu. Kontaktövningar står på schemat! Jag oroar mig dock lite över detta då Hugo har lite koncentrationsproblem bland andra hundar... Hundkompisar är ju så mycket roligare än att lyssna på matte, tycker Hugo.



Som ni kanske vet så har jag levt men en dator utan ljud på i ett år nu men i helgen lämnades den äntligen in på Alina systems för "installation av drivrutin till ljud" eller något likanade. Så nu kan jag äntilgen använda högtalarna som jag köpte för ett år sedan och som bara legat i en låda! Är sååååååååå nöjd och har lyssnat på spotify hela kvällen på hög volym medan jag skrivit på min text om Buddhismen.



Har dessutom fått två filmer som jag beställt från Cdon.com, äntligen har jag dem så att jag kan se dem när jag vill!!!

 

Återfunnen favorit

Ett av mina absoluta favvobarnprogram när jag var liten var Tom & Jerry som gick på lilla sportspegeln. Nu när jag skulle sätta mig ner för att skriva en text om min relation till Buddhismen så fick jag för mig att det fanns en barnfilm eller tecknad serie med Buddha som jag såg när jag var liten så jag sökte på "buddhism + tecknat" på you tube och vad kommer upp om inte Tom & Jerry!

Det finns otroligt många roliga Tom & Jerry avsnitt och här är det som kom upp i sökningen:



Två av mina favoriter:







Jag har fortfarande inte kommit på om det fanns någon tecknad film om Buddhismen, men så återfann jag ju Tom & Jerry istället! ;D

Nytta och nöje för katter

Här kommer ett kul klipp som jag fick tips om från en gammal kompis, Stinas blogg, HÄR!


Ny blogg!?

 
Har bestämt mig för att byta blogg och ta ett nytt bloggnamn eftersom tessflower inte direkt är ett attraktivt namn som drar till sig läsare. De bloggnamnförslag jag har kommit på är:

ThereseIEnAsk



MeInABox

ThereseInABox

GalenSommarTjej (är dock väldigt, väldigt likt galenponnyunge.blogg.ses(Annas) namn


Sommartjej



Tänkte göra som en grej att folk får  komma med egna förslag och sen så lägger jag ihop dem jag gillar med dem jag själv har och så får folk rösta på det de gillar bäst. :D 



Så är det någon som har andra

 förslag eller kommentarer? (a)






Skulle verkligen behöva hjälp

med detta! :D


Funderar även på att byta till soclog.se eftersom det där är lättare att få läsare, kommentera andras bloggar, se när man fått svar och speciellt på grund av att det är lättare att ändra designen på bloggen där.

Snartsnartsnart...

Eftersom det inom en snar framtid kommer att ramla in en hel del pengar på mitt konto, så tänkte jag att det blir ett bra tillfälle att sätta igång att spara till en systemkamera. Jag har nämligen gått och drömt om en systemkamera hur länge som helst och denna verkar vara väldigt prisvärd. Det är en Canon EOS 500 D som man kan både fota och filma med.

Det är en Canon EOS 500 D som man kan både fota och filma med. Så här står det om den HÄR:

"Kompakt och stilfull digital SLR-kamera med 15,1 megapixlar. Inklusive EF-S 18-55 mm objektiv.
Med EOS 500D kan du fånga upp unika detaljer i dina foton samt ge dem en gedigen prägel. Den kombinerar exceptionell stillbildfotografering och videoupptag i full HD (1080p). En HDMI-anslutning ger dig möjlighet att visa film och stillbilder i HD-kvalitet på en HDTV.

Kameran är kompatibel till att ta 3,4 bilder i sekunden i serieupptag på upp till 170 stora JPEG-bilder (9 RAW-bilder.) 3,0” Clear View LCD-skärm med Live View Mode hjälper dig att fotografera från svåra vinklar. EOS 500D funkar tillsammans med Canons fulla styrka av EF/EF-S linser och EX-series Speedlites. Unika funktioner för fantastiska resultat."


Jag hittade en annons på den begagnad HÄR, men frågan är vad det är för fel på grejerna när annonsören säljer kamerahus, två objektiv och ett 8 GB:s minneskort till ungefär samma pris som bara kamerahuset kostar om man köper det nytt.

Hur som helst så är mitt mål att kunna ta med mig denna underbara skapelse hem på kommande julrea. Vi får se hur det går med det ;) Wish me good luck!


Världen genom en ny skärm

Denna snyggsnygga TV hänger sedan några timmar på våran vardagsrumsvägg. Tjock-TV:n får åka ner i källaren ett tag, tills syrran flyttar och tar den med sig. Den nya TV:n är en Grundig 42" LCD-TV med inbyggd inspelningsgrej fast man måste lagra inspelningarna på USB. Det fick väl inte plats en hårddisk i TV:n antar jag :P Så man kan alltså spela in på TV:n men titta på det på datorn, om man nu skulle vilja det..


Helt underbart!


Mysigt, randigt & färgglatt i vintermörkret

H&M har kommit ut med en ny klädkollektion i genomgående samma tyg. Så nu kan man ha halsduk, strumpbyxor, cardigan och klänning i samma tyg! Om man vill. Eller så kan man ha ett av det, vilket kanske blir lite snyggare. :D

Jag, Christina och Anna gick och trånade efter dessa idag när vi var på H&M i Stockholm, och Christina fick med sig den fina cardiganen hem för 199 kronor. Ett bra köp tyckte jag och Anna! Själv drömmer jag mest om strumpbyxorna. Ser framför mig hur jag går runt och myser i dem i vinter!



Fika hos Maria Montazami

Altså, jag fullkomligt älskar Maria montazami! Hon är så sjukt söt!!



Citerar: "Glöm inte att göra era läxor och att ge järnet i skolan så ni får en bra utbildning och sedan kan komma hit och hälsa på eller studera i Kalifornien. Min dörr är alltid öppen för en fika."

Läs det specifika inlägget HÄR.

En genuinare, gladare och mer äkta kändis än så får man leta efter! Och så är hon så himla omedveten om hur rolig hon är! Ah, man kan inte annat än älska henne!



Kusin vitamin på besök

Idag var min lilla kusin Viktor hos mig och Hugo och hälsade på. Vi spelade spel, bakade hallonpaj och lekte med Hugo så att Hugo blev helt slutkörd.. Och så målade han de här bilderna på mig och Hugo på picnik.com. Bli inte rädda nu! Glöm inte att det är halloween! :D





Oh, take me back to the start

 

Sommaren 2010 <3


IOW 2010<3




RSS 2.0